onsdag 30. juni 2010

T-skjorte m puff

Kjersti:  Ja så måtte det andre barnabarnet også ha t-skjorte, og slik ble den:

tirsdag 29. juni 2010

T-skjorte

Kjersti: Her har jeg endelig funnet ut at det lønner seg å være litt nøye. Fikk rynkefot til Berninaen som måtte prøves. Den la fine legg på armen. Bildet ble uheldigvis utydelig og nå er den allerede på jenta.

søndag 27. juni 2010

Trekk til sofa.

Kjersti: Jeg arvet en burgunder sofa etter min far, og det er ikke min farge, så nå skulle jeg sy trekk til den. Trekket er lyst slik at det må kunne vaskes. Dette var et vel stort prosjekt for meg. Men jeg kommer nå i mål. Nå er det bare ryggen igjen og kanskje en kappe nede.

 
Ikke bare å få rommet malt, men nå er sofatrekket ferdig og jeg har likevel fått varmt preg her, så nå er tøtta fornøyd.

Da ville begge jentene ha grønne tightser

Kjersti: Ja, det er vel bestemora som driver med ledende spørsmål til 2 åringer, da får hun de svara hun vil ha. Jeg har brukt overlockmaskinen , syr sammen med 4 tråds overlocksøm og så tok rullekant med 3 tråden rundt beina og i livet. Alle disse sømmene har stor stretch i seg og passer godt til dette stoffet. Og ikke minst, to slike bllir da sydd på no time. Og ikke minst buksene blir behagelige i livet og ellers.

søndag 20. juni 2010

Tights til singletten

Kjersti: Endelig fant jeg en søm som kunne ta veldig stretch stoffer. Nr 9 på Berninaen. Så nå fikk jeg lagt opp og sydd tightsen ned i livet. Men etter mye prøving og feiling på overlocken gadd jeg ikke engang skifte tråd, angrer litt nå da men orker ikke ta opp. Jeg tror den er for sid og da klipper jeg det av og syr med rød tråd!!



torsdag 17. juni 2010

Ny bluse med rullekant

Kjersti: Nå har jeg hatt problemer med å få lagt opp armene på kjolen, så jeg måtte begynne på noe nytt, og prøve ut litt mer på overlocken. Jeg kjøpte et billig stoff til 29 kr, det var vel syntetisk, men fine farger. Her ser dere rullekanten:

mandag 14. juni 2010

se min kjole....

Hmm, tror du ikke Inger Johanne fikk lokka meg til å sy kjole. Stoffet er helt herlig, stretch i alle retninger, men ikke så lett å sy. Men med overlocken gikk det veldig bra, helt til jeg skulle ha oppleggssomm, jeg brukte da trippel dekksøm. Jeg har prøvd med ulike stramminger på undertråd og den fungerer på bomullstoffer, men jukser på dette stoffet. Men hvis jeg sydde fort så gikk det, så jeg prøvde å legge opp i en fart i går kveld, men det ble ikke helt vellykka.tar det sikkert om.

søndag 13. juni 2010

Sysøndag

Kjersti: I dag har vi hatt sydag hos meg. Jeg har ikke fått ferdig så mange produkter, men planene er iorden framover. Jeg har tenkt å lage et par quilteduker til meg selv, og så har jeg klippet kjole til meg selv, og til slutt sydde jeg en singlett til mitt barnebarn da.  Og ei bukse til barnebarn nr 2.

mandag 7. juni 2010

Skjørt

Kjersti: Skjørta begynner å ta form, de passa gå godt i lag med buksa at jeg tok bilde av den omigjen, før jeg sender den og det ene skjørtet fra meg. Jeg skal sy på blonde nederst på skjørtet, men må prøve sidden på først.

søndag 6. juni 2010

Ny bukse er snart ferdig.

Kjersti: Kan ikke gi seg etter en fadese, på an igjen. 
Da var buksa ferdig, skulle ha litt pynt foran slik at en ser forskjell på framme og bak, det ser bedre ut i virkeligheten heldigvis. Jeg har nå laga seler med bred strikk i, slik at de slipper knytinga på skuldrene. Jeg er litt lei av å sy samme modell nå, men unger og foreldre er så fornøyd med fasongen, så da er det bae å følge ordre.
Her er buksa ferdig:
Fargen er turkis, telefonen gir ikke helt rett farge her ser jeg, blåturkis er orginalen og den vises ikke på noen av bildene :-)