søndag 27. februar 2011

Duk

 Kjersti: Jeg starta på en duk i går som jeg må fulføre slik at jeg kan gå i gang med andre ting som jeg har i hodet. Duken er quiltet og har en bakside som også kan brukes.
 
Baksiden:

Velourkjole

Kjersti: Vips så fikk jeg sydd kjolen til kollegaen min også, god helg på syfronten. Nå er det bare spennende om den passer. Fargen på kjolen er vel mer lik bilde av hele kjolen her.

lørdag 26. februar 2011

Mer skinntøfler

Kjersti: I morgen har vi bedt alle barnebarna på frokost og jeg hadd ebare tøfler til to av tre av de gående barnebarna, så her måtte jeg til med ett par til i all hast, men det er det som skal til kanskje, jeg synes det ble bra.

Syhelg med Cafe la Søm

Kjersti: Jeg laga to bilder som jeg hadde brodert frdig før jeg drog opp. Det ene er ikke helt fullført enda, jeg må få festet båndet rundt kanten.


Deretter var det et bilde av tenkeren. Dette er større og jeg er bra fornøyd med det:

torsdag 24. februar 2011

Mariusgenser

Jeg ble bedt om å strikke en Mariusgenser til 2 av mine barnebarn, men etter å ha strikka en, fant jeg ut at det blir med den. Jeg er ikke flink å strikke mønster. Jeg ba en snill kollega om å montere den, mot at hun fikk et par korger jeg hadde sydd. Og det gikk bra som dere ser. Jeg får holde meg til strikking uten mønster :-)

onsdag 23. februar 2011

Ringbærerpute

Datter min skal gifte seg og jeg har laga en bryllupspute. Det er vel ringbærerpute så jeg skal få kjøpt et par gullringer å knyte fast i sløyfa:

Tova votter

Mine barnebarn vil helst ikke gå i polvotterog lignende, det er så dårlig grep. Det er bare de tova vottene eller bare strikka fra mormor som er gode nok. Jenta ville ha rosa votter, så det ble det:

Tøfler

Kjersti: Endelig får gutten traktor på "trak" som han sier. Jeg lasta ned bildet fra google bilder og lagde stitch bilde av en traktor. Her er ressultatet:

tirsdag 22. februar 2011

Håndpynt


Søster min ba meg lage noe lignende tidligere og de ble jeg ikke fornøyd med i det hele tatt, men nå når jeg har fått brodermaskin, kan jeg lage noe bedre:

Skinn i hus :)

Nytt skinn er kommet i hus og nye prosjekter må prøves. Kanskje noe som dette kunne vært noe?

Enda noen ideer til hvordan en kan lage vesker. Her kan en muligens tenke seg at en kan kombinerer skinn og stoff. La fantasien blomstre!

mandag 21. februar 2011

Mer skinntøfler

 Jeg var innom en Livingforretning i Stavanger og der jobbet en kjekk Reidun, jeg spurte etter skinnrester, men det hadde de ikke akkurat da, hun ba om navn og tlf nr, jeg sa jeg ikke bodde der, men hun fikk da nummeret mitt. Og på fredag kom det jammen skinnprøver, og her er resultatet:

lørdag 19. februar 2011

Maskinbroderi.

Kjersti: Vi har ei oppgave om å lage et eller annet til et trukket ordtak. Jeg trakk: Hvorfor være stor når man er lyskkelig som liten. Og her er barnebarnet mitt utgangspunktet, det ble så bra at nå er jeg redd for å fortsette, redd for å ødelegge det flotte bildet:

Tøfler

Kjersti:
Nå har alle mine tre gående barnebarn fått tøfler:

fredag 18. februar 2011

Mer tøfler

Kjersti: Jeg har jo 4 barnebarn, så det nytter ikke å lage ett par her.

Tøfler

Kjersti: Jeg måtte jo og prøve de greie tøflene. Her er de i bruk.

onsdag 16. februar 2011

Skjørt med broderier

Kjersti: Jeg lagde først et underskjørt som ikke passa fløyelen, så i dag har jeg sydd ovreskjørt til det.

Sengesett

Kjersti: Dette er et stoff jeg fikk av en venninne jeg traff i sommer, da var ikke ungen kommet til enda, men nå er de flyttet i nytt hus og senga er på plass. De bruker jo ikke puter, men greit med et putevar eller to til å sogle på.

Nye korger

Kjersti: Jeg får stadig mer rot på pulten min, bånd, nåler metermål ++ , så nå ville jeg ha to korger til med syting, det ser liksom litt bedre ut med et par rotete korger enn at det flyter overalt.

søndag 13. februar 2011

lørdag 12. februar 2011

Jakke til skjørtet

Kjersti: Helfora jakke med mye dill, puh endelig ferdig og den ser bra ut. Jeg ser det ser ut som om noe er skeivt på bildet, men det er fotografens skyld ikke syersken. Mønster fra Nancy Langdon.

fredag 11. februar 2011

Skjørt med broderier

Kjersti: Ja jeg har to barnebarn med et halvt års mellomrom, og får en må den andre og få. Så her er et nesten likt med abdre broderingsmotiv, og bred strikk i livet. Jeg har laga knappehull på innsiden slik at en kan stramme eller slakke.

onsdag 9. februar 2011

Blonde

Kjersti: Jeg driver og tester ut den nye maskinen, her har jeg sydd en blonde til å ha under en vase eller glass eller noe. Kan og brukes til pynt på en kjole. Jeg var i farta som vanlig glemte å klippe bort trådene før fotografering.

Skjørt med broderier

Kjersti: Bokstavene i broderiene er ikke tilfeldig valgt, her dekker søskenbarn på en side, foreldre og besteforeldre på begge sider. Kjekt å prøve ut min nye maskin: Mønsteret er tatt fra en bok jeg kjøpte på nett av Nancy J.S. Langdon.


mandag 7. februar 2011

Tunika

Kjersti: Kjolene jeg har levert fra meg har falt i smak, og nok en kollega skal kjøpe en velourkjole. Hun ville ha hjertet bak på ryggen og ingen hette. Hjemme hadde hun en bukse i korall, så nå skulle det blir stil der i gården. Vi ble enige om en liten pynt nede fremme også.

søndag 6. februar 2011

Liten velourkjole

Kjersti: Jeg hadde litt rester igjen etter å ha sydd brun kjole, og dette fant jeg ut kunne bli
en kjole til en av de som har kjøpt kjole av meg. Hun snakket litt om mor barn, men det
ble nå ikke like kjoler da, men men.Samtidig, ville jeg prøve brodering på velour. 
Det ble ganske bra, etter litt damping blir det sikkert helt ok.

lørdag 5. februar 2011

Maskinbroderi

Kjersti: I dag har jeg kjøpt meg en brother 4000. Og nå har jeg prøvd å brodere litt. Det såg veldig enkelt ut når de viste meg, men ikke fullt så enkelt når jeg gjorde det selv. Men dette tror jeg kan bi veldig kjekt framover.
Først prøven.
Deretter prøve på setning, her skulle jeg være så lur å velge en tråd med fargesjatteringer, men det var ikke så lurt likevel.:
Til slutt skulle barnebarnet foreviges, det ble jo ikke feilfritt her heller, for ved siste tråden gikk undertråden tom, og når den var fylt opp, fikk jeg ikke ramma på rett plass, så fyllet av øynene kom over øyehula, og da ble han ugjenkjennelig. Jeg ser og jeg har en del å lære om fargevalg.

onsdag 2. februar 2011

Bilder

Kjersti: Nå når dattera har flytta ut vil jeg lage et gjeste og stoffrom. Kanskje en symaskin der og. Da må jeg ha bilder som viser at jeg syr.