fredag 30. november 2012

Lue til nestemann

Her har jeg lagt opp 78 masker, pinne 4,5. Tretråds hundeull fra pelsstrikk.


Lue til vottene

Jeg såg de flotte luene hos min venninne sin syblogg, og måtte bare herme. Jeg har strikket dem i hundeull. Noe som holder varmen inne og fuktigheten ute. Jeg la opp 84 masker da det måtte gå opp i 6 pga flettene mine består av 4 masker og så hadde jeg to masker med vrangt imellom.

Sminkepung

En sminkepung med broderi med tykk undertråd. Alt må prøves ut. Jeg har hatt litt for stram undertråd, men broderiene ble finere på undertrådsiden likevel, slik at jeg vendte den siden ut.


onsdag 28. november 2012

juleløper


Juleløper

Ullkjole

Samme som forrige. Hjertet er blålilla, her ser det helt blått ut.




Ullkjole

Jeg har vært i Haugesund i dag og fått tak i mye fine ullstoffer hos Tante Mie, flott forretning med kjekke og rause folk bak disken.

søndag 25. november 2012

Juleløper

En til, litt annet quiltemønster ytterst på denne, ellers samme stoffserie som dere ser. Jeg synes ikke jeg får gi stoffene helt rette fargenyanser på dataen.


Juleløper til julemessa

Juleløper til julemessa, jeg lager opp en del løpere og håper folk skal like dem på julemessa. Jeg quilter rundt figurene og sidestykkene.


Rester av ullstoffet,kjoler

Her har jeg absolutt fått så mye som mulig ut av stoffet. Den siste kjolen har lapp på ryggstykket, og ryggstykket er delt i to.
I tillegg kanta jeg med gulltråd og drog det jeg kunne i stoffet for å få en liten vippekant.

Juleløper

Juleløper i flotte julestoffer. Diise har jeg kjøpt hos Singer/bernina i Haugesund. Nydelige varme farger.
Her har jeg quiltet rundt figurene og  ellers i grøfta, og lagt inn tittekant og lukkekant.

onsdag 21. november 2012

De to siste bestilte kjolene

Samme ull men ulike broderier
 Her satte broderimaskinen seg fast flere ganger slik at det gikk hull i stoffet, da ble det en lapp med broderi istedenfor.
 Større bukkende bruse og her fant jeg ut at maskinen kan stilles inn på saktegående på brodering også. Noe jeg var sikker på at jeg hadde prøvd før uten at det fungerte, men men. Det gikk nå bedre denne gang.

To bestilte kjoler til i samme lest.

Det samme dyre med så deilige ullstoffet og brodert med metalltråd. Jeg har dradd i stoffet når jeg sydde sømmen nede for å få en liten vippekant.



Bestilt presang til et barnebarn

Denne er sydd i en flott tynn ullkvalitet. Jeg fant et broderi av bukkene bruse, og forminska det, og det ble helt feil, tråden sleit i ett sett og satte seg fast. Jeg gjorde ferdig bildet for hånd , men det ble jo ikke det samme.
 For å gi kjolen litt liv tok jeg to parallelle perlerader under brystet. Det resulterte i 2 knekte nåler på overlocken. Men det er jo ikke alt som skal gå knirkefritt her i verden.

2 spencere til i bambussvelour

Ja dette var de siste kjolene til julemessa. Jeg får heller sy duker m.v. som jeg kan ha til å gi bort om jeg ikke får solgt dem.
jeg må prøve ut diverse apllikasjon på min nye maskin,



søndag 18. november 2012

Spenser i bambusvelour

Jeg ville prøve å brodere i velour uten å ha vannløselig stabilisator å retten, tok dobbelt av avrivningsstabilisator på vrangen. Jeg ville og teste ut om det gikk an å sy med metalltråd. Jeg valgte gutermann sin tråd for den er god, og resultatet ble helt topp, ikke engang sleit tråden.

Jeg har kjøpt perletråd med gullperler og en fot til dette bruk, så nå fikk jeg testet det og. Her drog jeg i stoffet for å få vippefasong. Jeg drog kanskje litt mye??

Kjole i bamabusvelour

Jeg syr nå kjoler til julemessa, og dette er nok en av dem. Denne er og i bambusvelour.



Votter

Siste par ut.

lørdag 17. november 2012

Votter

Votter av hundeull, 3 tråds. PINNE NR 3,5. Jeg legger opp 36 masker, feller inn til 36 i flettingen, Øker deretter til 40 m igjen. Strikker til tommelen, setter av 5-6 masker til tommer og strikker til det er på tide og felle, fellingen foregår slik: fell hver 5 maske , strikk så en omgang uten fellig. Fell så hver 4 maske , deretter uten felling osv.
Tommelen: jeg tar opp tre masker i hver side av maskene som en har avsatt på tråden. dvs en har va 16-17 masker til tommelen, strikk passe lang og fell, start her med å felle hver 3 maske osv.

Bambusvelourkjole

Dette stoffet er herlig og dyrt, i tillegg er det nå blitt vanskelig å få tak i synes jeg. Der jeg kjøpte disse stoffene er de sluttet å selge stoff, jeg har ikke funnet noen erstatter enda. Det er mykere, faller godt og er godt å ha på.
Denne kjolen ble litt for finslig til å ha hette på. Når jeg tok bilde var hjertene enda våte etter å ha vasket vekk stabilisator for brodereing. Jeg har ikke tid til å vente på noe omtrent.





fredag 16. november 2012

Velourkjole med hette

Her har jeg sydd nok en gang velourkjole med hette. Prøver å lage  litt ekstra på dem nå, da blir en litt mer fornøyd. Jeg bruker jeseystoff til applikasjon. Denne kjolen er i str 128.